Juffendag 2017 groepen 1/2

10 juli 2017

Bee-Bots in groep 4B

30 juni 2017
Sinds deze week hebben wij in groep 4B wel zes nieuwe vriendjes erbij. Het zijn geen gewone vriendjes maar Bee-Bots. De Bee-Bots zijn kleine robots die de kinderen zelf moeten programmeren om bijvoorbeeld een route te laten uitdenken, instellen, controleren en aanpassen. Goede oefeningen voor het ruimtelijk inzicht, samenwerken en probleemoplossend denken. De opdracht was om de Bee-Bot goed door het doolhof te laten lopen. De kinderen vonden dit erg leuk om te doen. Hier gaan wij nog heel veel plezier van hebben!                                    

Pijlstaartschool nu de Feyenoordschool?!

19 mei 2017
Afgelopen zondag is Feyenoord Landskampioen geworden. Dat kon onze directeur Bert natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan! Daarom stond maandagochtend er een groot spandoek in de gang en werden alle ouders en kinderen door Bert verwelkomd met het lied van Feyenoord.

Groep 4B naar de boerderij!

15 mei 2017
Vrijdag 12 mei mochten wij met de klas op bezoek bij de familie Straathof in Mijdrecht. De boer en de boerin konden wel wat hulp gebruiken van de kinderen. De stallen moesten aangeveegd worden, de koe moest gemolken worden en de dieren kregen eten van de kinderen. Het was een super leuke en leerzame ochtend!

Ernst en Bobbie op school!

12 april 2017
De groepen 1 en 2 werden vandaag verrast door Ernst en Bobbie. Zij kwamen op school om de kinderen uit te nodigen om met de familiedag van Vinkefest te komen kijken naar hun show. In de aula kwamen alle kinderen bij elkaar om naar Ernst en Bobbie te luisteren en te zingen en daarna mochten er 3 kinderen mee in de limousine van Ernst, Bobbie en de rest.        

Boomfeestdag groep 7B

22 maart 2017
Groep 7B had woensdagochtend 22 maart tussen de Rekendag door ook nog even Boomfeestdag! In het Zwanenpark werden de kinderen aan het werk gezet om allerlei bomen en takken te zagen. Er werd hard gewerkt en de kinderen vonden het erg leuk!     Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum.

Grote Rekendag 2017

22 maart 2017
Woensdag 22 maart heeft de Pijlstaartschool weer meegedaan met de Grote Rekendag. Het thema dit jaar was Meten, bewegen en construeren. In alle klassen waren de kinderen druk in de weer met meten en dingen bouwen/maken. De foto's zijn weer te vinden bij ons fotoalbum. Het was weer een super leuke ochtend!  

Nieuw vakantierooster 2017-2018

1 februari 2017
Het nieuwe vakantierooster staat op de site. U kunt dit vinden bij de kalenders.

To Top