Welkom bij de Podcastserie van de Pijlstaart! Op deze pagina kun je onze Podcasts beluisteren over onderwijs. Jaco van den Dool neemt je mee op een onderwijsreis langs uiteenlopende onderwijsonderwerpen. Hij vertelt zijn visie op onderwijs en gaat uitvoerig in gesprek met leerkrachten en leerlingen. Ben je benieuwd hoe wij ons onderwijs vormgeven en hoe de kinderen denken over onderwijs? Klik dan op de audiofile en ga er lekker voor zitten.

ICT en Onderwijs

Technologie is overal aanwezig en zal naar verwachting een steeds grotere impact hebben op ons dagelijks leven. Denk aan kunstmatige intelligentie, zelfrijdende auto’s en talloze digitale tools om afhankelijk van tijd en plaats te kunnen leren en informatie te delen. Hoe kunnen we kinderen weerbaar maken in een samenleving waar technologie een steeds grotere rol speelt? Wat leren we onze kinderen en hoe gebruiken we digitale middelen om het onderwijs te verrijken?

Welkom bij de eerste Podcast van De Pijlstaart over basisonderwijs en technologie. In deze Podcast-serie neemt Jaco van den Dool jullie mee in een ontdekkingsreis van een openbare basisschool die de eerste stappen zet in het gebruik van digitale middelen om het onderwijsleerproces te ondersteunen. We gaan luisteren naar de eerste ervaringen van leerkrachten en leerlingen met het gebruik van chromebooks, digitaal toetsen en online leren.